Hoe werk ik?


Soms loopt het niet zoals je wilt

  • Je weet niet hoe je moet reageren op de heftige emoties van jouw kind en je merkt dat het doorwerkt op jouw eigen gemoedstoestand of die van je gezin.
  • Je voelt dat je kind niet lekker in zijn vel zit.
  • Je ziet dat je kind de neiging heeft om situaties te ontlopen. Te zorgen dat er vooral even minder is van alle spannende of minder leuke dingen.
  • Je kind is snel (heel) boos, angstig, heel stil, bang om fouten te maken op school, heeft verdriet, (bijna) geen vrienden, weinig zelfvertrouwen, of .... ga zo maar door.

Is dit herkenbaar voor jou? Lees dan verder hoe ik te werk ga in dit soort situaties.


Het traject

We starten met een telefonisch kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we jullie situatie en waar ik mogelijk kan helpen. Ook bepalen we of ik aan de slag ga met jouw kind, of met (een deel van) het gezin.

Als we beginnen ga ik doelgericht en 100% op maat aan de slag. Ik kijk specifiek naar de interesses en karakter van je kind(eren) en pas daar mijn coaching op aan. In een aantal sessies gebruik ik verschillende methodieken en spelvormen. Denk aan gesprekken voeren, creatieve vormen (tekenen/schilderen), begrenzings-oefeningen, (familie)opstelling maken met poppetjes of moeilijke situaties oefenen/naspelen. Dit is een kleine greep uit de werkvormen die ik tijdens de sessies inzet. Tussentijds houd ik contact met jullie als ouder(s) om de ontwikkeling van je kind te bespreken en handvatten te geven voor de begeleiding thuis.

Aan het einde van het traject houden we een evaluatiegesprek. Hierin evalueren we het traject en de doorgemaakte ontwikkeling van je kind. We geven ook antwoord op de vraag welke behoefte achter het getoonde gedrag van jouw kind zit. Maar we kijken ook vooruit en bepalen samen of we het traject afsluiten of verlengen.

werkplek

Wat gaan we samen bereiken?

Mijn doel is dat jouw kind weer lekkerder in zijn vel zit. Dat het meer veerkracht heeft en dat het in staat is om obstakels die op zijn pad komen te overwinnen. Indien gewenst kan ik ook extra sessies doen met jou als ouder(s). Hierin kunnen we specifiek ingaan op hoe het ook zou kunnen zijn als je:

  • herkent of bepaald gedrag van jouw kind een patroon is binnen het gezin of zelf binnen jouw eigen gezin van herkomst
  • weet hoe je negatief gedrag kunt ombuigen naar een positieve interactie
  • voldaan bent over het feit dat jij jezelf de juiste inzichten en handvatten hebt gegeven waarmee je de rust en harmonie binnen jouw gezin kunt behouden.