Lastige onderwerpen bespreekbaar maken

Als ouder of betrokkene kan het lastig zijn om met kinderen over rouw en verlies te praten, zeker als je zelf ook verdriet hebt. Vaak weten volwassenen niet hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Of hoe ze de ontstane situatie of gedrag het beste kunnen aanpakken. Is het gedrag van een kind normaal want ik maak me zorgen? Hoe help ik mijn/een kind in het rouwproces? Wat vertel ik wel en wat vertel ik niet? Deze vragen zijn vast herkenbaar.

In mijn praktijk help ik kinderen om de draad weer op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis. Hoe? Door goed te luisteren, de situatie inzichtelijk te maken emoties te doorvoelen en praktische tips te geven. Ik geef ouders informatie over hoe kinderen rouwen en ik begeleid ze hierbij.

Je kunt ook gebruik maken van mijn online aanbod specifiek gericht voor ouders en nauw betrokkenen bij een kind die iemand verloren is.