DOOD & doei

Alles wat je wilt weten om samen met een kind open te praten over de dood, afscheid nemen en iemand missen. 

Dit boek is geschreven voor nieuwsgierige kinderen die willen weten wat er gebeurt als iemand die je heel lief vindt, doodgaat. 

Het kan zijn dat jouw gezin afscheid van iemand gaat nemen die jullie heel lief vinden. Of misschien missen jullie iemand al een tijdje. Het kan ook zijn dat je een kind hebt of kent die gewoon geïnteresseerd is in de dood. Of misschien werk je met kinderen en ben jij nieuwsgierig hoe je hier open over kunt praten met ze?

DOOD & doei is een informatief en taboe doorbrekend boek. Alles mag op tafel. Van details over een dood lichaam tot aan de verdrietige gevoelens die je hebt als je iemand mist. 

Mijn missie is dat we allemaal open met een kind over dit gevoelige onderwerp praten en kinderen leren hoe ze met zoiets moeilijks om kunnen gaan. Daar kunnen de meeste kinderen best wat hulp bij gebruiken van hun ouders, familie en omgeving. 

DOOD & doei legt uit. Eerlijk, open en passend bij wat kinderen willen weten.

DOOD & doei prikkelt. Het prikkelt de fantasie van een kind om na te denken wat er na de dood is en hoe ze zich voelen. Er zijn vragen die kinderen kunnen beantwoorden waardoor een inkijkje in hun hoofd ontstaat. Het begin van een dialoog over dit bijzondere thema.

DOOD & doei verbind. Het verbind kinderen en volwassenen samen met het onderwerp. Er ontstaat een dialoog waar alle ruimte is voor vragen en informatie, maar net zoveel ruimte voor gevoelens en gemis. 

Elk hoofdstuk bevat een filmpje om samen te kijken. Om nog meer te ontdekken. Maar eerlijk ook gewoon omdat de generatie van nu houdt van filmpjes kijken toch?