Over mij

Line-round.png

DIT BEN IK

Ik ben Hanne van Willigenburg. Samen met mijn man en 3 kinderen woon ik in Amsterdam. Naast het runnen van ons bedrijf ‘gezin’ samen met mijn man, heb ik mijn eigen kindercoachpraktijk, sport ik regelmatig en hou ik van gezelligheid. Mensen weten mij te vinden voor een luisterend oor. 

Mijn roots liggen in Zuid-Holland. Aan het einde van mijn studie ben ik in Amsterdam geland en nooit meer weggegaan. Voordat ik mijn eigen kindercoachpraktijk POWER2Kids ben gestart, heb ik jaren gewerkt als consultant in het bedrijfsleven. Het moment dat ik zelf kinderen kreeg is bij mij het zaadje geplant om kindercoach te worden. 3 kinderen later is mijn eigen praktijk een feit en ben ik op de juiste plek. Het is op mijn lijf geschreven om kinderen te begeleiden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Samen gaan we aan de slag om te ontdekken wat er aan de hand is en hoe we dit kunnen aanpakken. Mijn online aanbod is specifiek gericht op ouders en volwassenen die nauw betrokken zijn bij een kind die te maken heeft met een verlies. Dit kan een (naderend) overlijden zijn, ziekte of een scheiding. 

Ik ben aangesloten bij Adiona, de beroepsvereniging voor kindercoaches.

"Maak van een moeilijke weg
een mooi wandelpad."

-Nelleke Wouters

Ervaringen van anderen

Line-round.png

Na het overlijden van Lottes vader hebben we een moeilijke periode doorgemaakt als gezin. Lotte liep 2 jaar na het overlijden vast op school. Ze trok zich terug en wilde nergens meer over praten. Hanne heeft een open houding en maakt snel contact. Ze heeft ons als gezin super begeleidt en zowel Lotte, mijzelf als haar broer uitgenodigd om samen te praten over het verlies. Het werken met de rouwkaart was een prachtige manier om visueel te zien hoe we allemaal verschillend omgaan met rouw. En hoe we elkaar kunnen vinden en steunen. Ik merk een stuk ontspanning die terug is in het gezin. Zowel bij de kinderen als bij mij zelf. En Lotte is helemaal opgebloeid, ze straalt weer en durft weer te genieten! Daar ben ik Hanne heel dankbaar voor. 

  Diana, moeder van Lotte

  8 jaar

  Onze dochter was al een hele periode erg boos. Maar praten over die boosheid wilde ze niet. Dat onze scheiding hiermee te maken had verwachtten we al, maar we hadden geen handvatten hoe hiermee om te gaan. Hanne heeft echt de tijd genomen om onze dochter op haar gemak te stellen en we merkten dat ze direct heel open naar haar was. In de sessies met Hanne stond de scheiding van ons als ouders centraal. We merkten dat het Bregje goed deed om vanuit haar standpunt te vertellen wat deze roerige periode voor haar heeft gedaan en waar ze eigenlijk behoefte aan heeft. Voor ons als ouders heeft Hanne veel inzichten gegeven in hoe we Bregje goed kunnen begeleiden en welke rol we zelf hebben in de communicatie hierover binnen het gezin. De boosheid is nu vrijwel weg. We hebben ons vrolijke meisje weer terug!

   Moeder van Bregje

   10 jaar

   Het is heel zwaar als opa als je kleinzoon zijn moeder verliest. Het maakt me machteloos en boos om zijn verdriet te zien. Deze cursus Kinderen helpen met een verlies is praktisch en geeft veel tips wat ik wel en niet kan doen. Misschien had ik net dit duwtje in de rug nodig om te beseffen dat je eigenlijk niet zo snel iets verkeerd kan doen, maar vooral je eigen ongemak aan de kant moet zetten.

    Henny, opa van Noah

    4 jaar

    Soms voelde ik me zo onzeker en machteloos als ik mijn dochter zag worstelen met haar verdriet. Deze cursus heeft me laten zien dat mijn dochter eigenlijk heel normaal reageert. Ook al is het lastig, het geeft me wel rus dat ik dat nu weet.

     Fred, vader van Philippa

     13 jaar

     In een tijd waarin mijn hele leven op zijn kop stond na het plotselinge overlijden van mijn man, gaf deze cursus mij houvast hoe ik mijn kinderen kan begeleiden om te gaan met hun verdriet.

      Maxime, moeder van Tess, Mink en Boet

      15, 9, 5