Wat goed dat je er bent.

Het feit dat je hier bent betekent dat je voelt dat je kind worstelt met het verlies wat jullie als gezin treft. Dat is als ouder niet makkelijk.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik blij bent dat je er bent en opzoek gaat naar een manier om jouw zoon of dochter goed te begeleiden in zijn rouwproces. Dat besluit alleen al is een hele belangrijke stap waar jouw kind heel veel profijt van gaat hebben. 

Nu en in de toekomst.

Op deze pagina vertel ik meer wat ik voor jullie kan betekenen. 

“Verdriet is rouw en rouw is liefde”

Hanne branding shoot

Meer weten over mijn aanbod als een familielid ongeneeslijk ziek is en het afscheid dichterbij komt? Kijk dan op de pagina KOERS.

Je kind worstelt met het gemis. En nu?

Als ik zeg dat veel kinderen worstelen met de emoties rondom rouw herken je dat vast bij je eigen zoon of dochter.

Een wirwar aan emoties raast rond in hun hoofd en lijf. 

Waar volwassenen woorden kunnen geven aan deze emoties kunnen kinderen dat vaak nog niet. 

Stel je eens voor hoe je je dan voelt als kind? Je voelt van alles, maar je weet je er geen raad mee. 

Wat een kind vervolgens aan de buitenkant laat zien, is zeker niet altijd wat de behoefte echt is.

 

Kinderen hebben hier ongeacht hun leeftijd hulp bij nodig. Jouw hulp.

  

Dat is waar het programma VEERKRACHT over gaat. 

Schermafbeelding 2022-09-23 om 13.24.45
Schermafbeelding 2022-09-23 om 13.47.51
IMG_7232 2

Zit je er klaar voor?

Dan begin ik hier direct;

Ik geloof namelijk in jou. Ik geloof dat jij als ouder cruciaal bent in het rouwproces van je kroost. 

Dat jouw zoon of dochter een mini mensje is die een ongelofelijke portie flexibiliteit, onbevangenheid en veerkracht bezit. Meer aan kunnen dan je je misschien nu kunt voorstellen. 

Als je die flexibiliteit, onbevangenheid en veerkracht kunt aanspreken in hem, maak je een grote impact op hoe deze verdrietige gebeurtenis invloed heeft op zijn leven. 

Ik weet dat je headspace nu misschien beperkt is omdat je zelf ook rouwt. Dat is ongelofelijk zwaar als ouder. De combinatie tussen eigen rouw en het verdriet van je kinderen. 

Daarom is het programma VEERKRACHT zo opgebouwd dat je zelf kunt kiezen wanneer we elkaar spreken. Op een moment dat jij de ruimte voelt.  

Na programma

VEERKRACHT

 • Ervaar je houvast om je kind te steunen in zijn gemis, afgestemd op zijn leeftijd 
 • Voel je vertrouwen in je eigen rol als gids
 • Ervaar je vertrouwen in je zoon of dochter dat hij kan omgaan met het gemis. Je ziet de veerkracht van je kind groeien
 • Weet je duidelijk welke behoefte achter het gedrag van je zoon of dochter zit
 • Ben je niet meer bang voor heftige emoties van je kind die bij rouwen horen
 • Ervaar je meer rust, vrijheid en vertrouwen om het gemis op jouw manier binnen jullie gezin er te laten zijn. 

Zo ziet het programmaVEERKRACHT er uit.

Het programma

 • 1:1 online coaching
 • 3 sessies via Zoom van 60 min.
 • zelf in te plannen over een periode van max 3 maanden
 • videoserie Hoe rouwt een kind. Inclusief opdrachten voor thuis om samen met je zoon of dochter te doen
 • Gratis het prentenboek De bende van ellende

 

Het programma duurt ongeveer 3 maanden en de investering is €888,-die je in overleg ook in termijnen mag betalen.

Hanne branding shoot

Wat anderen zeggen:

4.5/5
Henny
Hennyopa van Noah (4 jaar)
Read More
Het is heel zwaar als opa als je kleinzoon zijn moeder verliest. Het maakt me machteloos en boos om zijn verdriet te zien. Het programma 'VEERKRACHT'' is praktisch en Hanne geeft veel tips wat ik wel en niet kan doen. Misschien had ik net dit duwtje in de rug nodig om te beseffen dat je eigenlijk niet zo snel iets verkeerd kan doen, maar vooral je eigen ongemak aan de kant moet zetten.
Diana
Dianamoeder van Bowie en Philou (9 en 10 jaar)
Read More
In het begin stond ik in standje overleven toen mijn man overleed. Ik vond het al lastig om de dag door te komen en mijn kinderen naar school te brengen. Naarmate de tijd vorderde kwam er meer ruimte om, naast mijn eigen verdriet, ook naar hun rouwproces te kijken. Het ontbrak me aan houvast om te bepalen hoe ik dit het beste kon begeleiden. Dit programma is echt een aanrader voor iedereen die hetzelfde meemaakt. Hanne is informatief, eerlijk, realistisch en vol praktische handvatten.
Bianca
Biancamoeder van Bo en Doortje (8 en 12 jaar)
Read More
Het is inmiddels ruim 2 jaar geleden dat de vader van mijn kinderen overleed. Ik liep al tijden rond met het idee om hulp te zoeken voor mijn oudste dochter. Ze was zo boos en op school ging het steeds minder goed. Had zelf ook het idee dat het door het overlijden van haar vader komt. Alleen wist ik niet waar ik moest beginnen. Een lotgenote tipte mij om bij Hanne aan te kloppen. En dat was precies wat ik nodig had om de balans in het gezin weer te herstellen. Ik begrijp mijn dochter nu veel beter en daardoor heb ik zelf meer ruimte om contact met haar te krijgen over haar gevoelens en er meer over te praten.
Previous
Next
Fred
Fredvader van Phillipa (13 jaar)
Read More
Soms voelde ik me zo onzeker en machteloos als ik mijn dochter zag worstelen met haar verdriet. Hanne heeft me laten zien dat mijn dochter eigenlijk heel normaal reageert. Ook al is het lastig, het geeft me wel rust dat ik dat nu weet.
Maxime
Maximemoeder van Tess, Mink en Boet (15, 9 en 5 jaar)
Read More
In een tijd waarin mijn hele leven op zijn kop stond na het plotselinge overlijden van mijn man, gaf dit programma mij houvast hoe ik mijn kinderen kan begeleiden om te gaan met hun verdriet.
Previous
NextLet's go

Ik werk met ouders die bezorgd zijn over hun kinderen die iemand verloren zijn en veerkrachtige kinderen willen opvoeden. Het is van levensbelang dat ouders met hun kinderen praten over de dood. Dat heb ik ervaren door mijn gespecialiseerde opleiding tot rouwcoach en het begeleiden van kinderen en gezinnen in mijn praktijk. Je kent me wellicht van mijn artikelen in o.a. het AD over kinderen & de dood.

 

Ik ga in gesprek met ouders over hun rol in het rouwproces van hun kind. Open, empathisch en vertrouwen geven aan ouders.  De investering die ouders hierin doen, betaalt zich prachtig uit in de groei van weerbaarheid van hun kind om de moeilijke momenten die nog komen aan te kunnen. Het is elke keer zo mooi als je ziet dat een kind zijn weg vindt in de wirwar van rouwemoties en ouders geleerd hebben hoe ze dit kunnen begeleiden.

Contact me en laten we samen de volgende stap zetten.

Ik schreef jaren geleden een blog met de titel: “Een beroep doen op hulp is geen vorm van zwakte, maar een blijk van toewijding.” 100% waar. Dus twijfel je of je hulp kunt gebruiken in jouw situatie? Er is maar 1 manier om van die twijfel af te komen en dat is contact met me opnemen. Doen!

De antwoorden op veelgestelde vragen

Wat kost VEERKRACHT

Het programma kost het 888,- excl. btw. Je kunt betalen met paypal of iDeal.. In overleg is het mogelijk om in termijnen te betalen.

Hoeveel sessies zitten er in het programma?

We spreken elkaar 3 keer in een Zoom sessie van 60 minuten. 

Je mag zelf bepalen wanneer we die plannen in een periode van max 3 maanden. Je mag me tussendoor altijd via Whatsapp een berichtje sturen als je een korte vraag hebt, of iets aan me wilt voorleggen. Ik merk dat veel ouders dit fijn vinden.  

Ik heb nog vragen over VEERKRACHT. Waar kan ik terecht?

Als je na het lezen van alle informatie op deze website nog vragen hebt,  kun je altijd contact met me opnemen. Als je twijfelt of het programma wat voor jou is, als je meer wilt weten over de inhoud en noem maar op.

Voor wie is dit programma geschikt?

Voor ouders met een zoon of dochter die een dierbare* is verloren en die zien en voelen hun kind worstelt met het gemis.

*Je partner, een broertje of zusje uit jullie gezin of misschien een opa of oma. 

Hoe weet ik of dit iets voor mij is?

Dat weet je van te voren nooit helemaal zeker. Ik hanteer altijd niet goed, geld terug. Wanneer je merkt dat het na 1 sessie toch niet jouw ding is, dan krijg je je geld terug. Als de klik er niet is kunnen we geen maximaal resultaat halen.