Wat goed dat je er bent.

Het feit dat je hier bent betekent dat je voelt dat je kind worstelt met het verlies wat jullie als gezin treft. Dat is als ouder niet makkelijk.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik blij bent dat je er bent en opzoek gaat naar een manier om jouw zoon of dochter goed te begeleiden in zijn rouwproces. Dat besluit alleen al is een hele belangrijke stap waar jouw kind heel veel profijt van gaat hebben.

Op deze pagina vertel ik meer wat ik voor jullie kan betekenen. 

“Verdriet is rouw en rouw is liefde”

Jullie zijn een dierbare verloren

Rouwen is een pijnlijk proces, voor volwassenen en kinderen.

Als ouder treft het je dubbel. Je hebt je eigen verdriet, maar óók dat van je kind. Dat is emotioneel zwaar.


Als ik zeg dat veel kinderen worstelen met de emoties rondom rouw herken je dat wellicht bij je eigen zoon of dochter.

Een wirwar aan emoties raast rond in hun hoofd en lijf. 

Waar volwassenen woorden kunnen geven aan deze emoties kunnen kinderen dat vaak nog niet. Stel je eens voor hoe je je dan voelt als kind? Je voelt van alles, maar je begrijpt het niet. 

Wat een kind vervolgens aan de buitenkant laat zien, is zeker niet altijd wat er van binnen gebeurt.

Dit is een mooi voorbeeld hoe jij als ouder kunt inspringen om je kind hierbij te helpen. Hoe mooi zou het zijn als je ziet wat de behoefte achter het gedrag van jouw kind is. Jij weet hoe je hem of haar daarin kunt stimuleren en ziet dat dit je zoon of dochter sterker in zijn schoenen doet staan.

  

Nu vraag je je misschien af HOE je dit kunt doen?

Daarom is het zo fijn dat je hier nu bent. Je het besluit wilt nemen om het anders aan te pakken. 

Zodat je de grip weer terugkrijgt. De rust binnen het gezin weer langzaam terugkeert.

Schermafbeelding 2022-09-23 om 13.24.45
Schermafbeelding 2022-09-23 om 13.47.51
IMG_7232 2

Hoe mooi zou het zijn als machteloosheid omgezet wordt naar vol vertrouwen?

 

 

 Vertrouwen in je eigen rol in het rouwproces van je zoon of dochter.

 

♥ Vertrouwen in de veerkracht van je kind.

 

♥ Vertrouwen in loslaten maar toch nabij zijn.

 

♥ Vertrouwen in de toekomst. Voor jullie als gezin. 

Anders dan vroeger, maar bijzonder voor het leven. 

 

Welkom bij

Hoe rouwt mijn kind?

Een programma voor ouders die verandering willen. 

In een videoserie help ik je een dieper begrip over rouw-emoties bij kinderen te verkrijgen 

waarmee je meer houvast krijgt in je eigen situatie, 

vertrouwen in je eigen rol en de veerkracht van je zoon of dochter ziet groeien.  

 

Zo ziet het programma er uit.

Het doel

Vertrouwen in je zoon of dochter dat welke moeilijke momenten in de toekomst nog komen, jullie dat samen aankunnen. 

Ontdekken wat kinderen tegenkomen in een rouwproces. Wat normaal gedrag is en wanneer niet meer. 

De inhoud

In een online programma leer je doorgronden hoe kinderen rouwen zodat je weet hoe je je zoon of dochter door deze wirwar van emoties kunt loodsen. Met o.a. speciale aandacht voor:

 de verschillende leeftijden (0-18 jaar) van kinderen en wat dat voor invloed heeft op hoe een kind een verlies ervaart. Elke leeftijdsgroep heeft andere kenmerken en die komen uitgebreid aan bod. 

♥ wat normaal gedrag is en wanneer niet meer

♥ op welke manier je eigen verlieservaringen invloed hebben op hoe jij omgaat met rouw

♥ hoe je de behoefte ontdekt die achter het gedrag van een kind schuilgaat

De vorm

In het kort: in acht modules help ik je wat rouw bij kinderen omvat. Meer dan 90 minuten aan video’s waarin ik rouw beetpak, ontleed en toespits op jouw situatie. De modules zijn zo ingericht dat je deze op eigen tempo kunt volgen.

Inclusief opdrachten voor thuis om samen te doen met jouw zoon of dochter en boekentips, toegespitst per leeftijdsgroep.

Je ontvangt ook gratis het boek De bende van ellende. Een ontroerend prentenboek waarmee gevoelens over verdriet en verlies bespreekbaar gemaakt worden.

Je hebt de optie om het online programma met of zonder persoonlijke begeleiding te volgen. 

Met persoonlijke begeleiding

Ik merk dat de meeste ouders het fijn vinden om naast het online programma ook persoonlijk begeleid te worden door mij. Dan kan!

We plannen 2 keer een zoomcall van 1,5 u en nemen uitgebreid de tijd voor jullie situatie. Langskomen in mijn praktijk in Amsterdam kan ook altijd.

€666,-

Zonder persoonlijke begeleiding

Je ontvangt toegang tot de videoserie en kunt zelf aan de slag met de verschillende video’s en opdrachten. 

Het programma is zo ingedeeld dat je er heel intuïtief door heen kunt en op eigen tempo bepaald wanneer je welke modules doet.  

 

€333,-

Wat anderen zeggen:

4.5/5
Henny
Hennyopa van Noah (4 jaar)
Read More
Het is heel zwaar als opa als je kleinzoon zijn moeder verliest. Het maakt me machteloos en boos om zijn verdriet te zien. Het programma 'Hoe rouwt een kind?' is praktisch en geeft veel tips wat ik wel en niet kan doen. Misschien had ik net dit duwtje in de rug nodig om te beseffen dat je eigenlijk niet zo snel iets verkeerd kan doen, maar vooral je eigen ongemak aan de kant moet zetten.
Diana
Dianamoeder van Bowie en Philou (9 en 10 jaar)
Read More
In het begin stond ik in standje overleven toen mijn man overleed. Ik vond het al lastig om de dag door te komen en mijn kinderen naar school te brengen. Naarmate de tijd vorderde kwam er meer ruimte om, naast mijn eigen verdriet, ook naar hun rouwproces te kijken. Het ontbrak me aan houvast om te bepalen hoe ik dit het beste kon begeleiden. Dit programma is echt een aanrader voor iedereen die hetzelfde meemaakt. Informatief, eerlijk, realistisch en vol praktische handvatten.
Bianca
Biancamoeder van Bo en Doortje (8 en 12 jaar)
Read More
Het is inmiddels ruim 2 jaar geleden dat de vader van mijn kinderen overleed. Ik liep al tijden rond met het idee om hulp te zoeken voor mijn oudste dochter. Ze was zo boos en op school ging het steeds minder goed. Had zelf ook het idee dat het door het overlijden van haar vader komt. Alleen wist ik niet waar ik moest beginnen. Een lotgenote tipte mij dit programma. En dat was precies wat ik nodig had om de balans in het gezin weer te herstellen. Ik begrijp mijn dochter nu veel beter en daardoor heb ik zelf meer ruimte om contact met haar te krijgen over haar gevoelens en er meer over te praten.
Previous
Next
Fred
Fredvader van Phillipa (13 jaar)
Read More
Soms voelde ik me zo onzeker en machteloos als ik mijn dochter zag worstelen met haar verdriet. Dit programma heeft me laten zien dat mijn dochter eigenlijk heel normaal reageert. Ook al is het lastig, het geeft me wel rust dat ik dat nu weet.
Maxime
Maximemoeder van Tess, Mink en Boet (15, 9 en 5 jaar)
Read More
In een tijd waarin mijn hele leven op zijn kop stond na het plotselinge overlijden van mijn man, gaf dit programma mij houvast hoe ik mijn kinderen kan begeleiden om te gaan met hun verdriet.
Previous
NextLet's go

 Ik werk met ouders die bezorgd zijn over hun kinderen die iemand verloren zijn en veerkrachtige kinderen willen opvoeden. Het is van levensbelang dat ouders met hun kinderen praten over de dood. Dat heb ik ervaren door mijn gespecialiseerde opleiding tot rouwcoach en het begeleiden van kinderen en gezinnen in mijn praktijk. Je kent me wellicht van mijn artikelen in o.a. het AD over kinderen & de dood.

 

Ik ga in gesprek met ouders over hun rol in het rouwproces van hun kind. Open, empathisch en vertrouwen geven aan ouders.  De investering die ouders hierin doen, betaalt zich prachtig uit in de groei van weerbaarheid van hun kind om de moeilijke momenten die nog komen aan te kunnen. Het is elke keer zo mooi als je ziet dat een kind zijn weg vindt in de wirwar van rouwemoties en ouders geleerd hebben hoe ze dit kunnen begeleiden.

 

Contact me en laten we samen de volgende stap zetten.

Ik schreef jaren geleden een blog met de titel: “Een beroep doen op hulp is geen vorm van zwakte, maar een blijk van toewijding.” 100% waar. Dus twijfel je of je hulp kunt gebruiken in jouw situatie? Er is maar 1 manier om van die twijfel af te komen en dat is contact met me opnemen. Doen!

De antwoorden op veelgestelde vragen

Wat kost 'Hoe rouwt een kind?'

De investering die ouders doen, betaalt zich prachtig uit in de groei van weerbaarheid van hun kind om de moeilijke momenten in de toekomst aan te kunnen. Als je het online programma koopt zonder persoonlijke begeleiding kost het 333,- en met persoonlijke begeleiding 666,-.excl. btw. Je kunt betalen met paypal of  iDeal. 

Hoeveel tijd kost het programma?

Je krijgt meer dan 90 minuten aan video’s. Opgedeeld in modules en binnen de modules weer kortere video’s. Dit heb ik speciaal gedaan zodat je op je eigen tempo de modules kunt volgen. Daarnaast zijn er opdrachten voor thuis, sommige duren 5 minuten, andere opdrachten ben je een half uur tot een uur mee bezig. Afhankelijk van jouw eigen situatie en welke je vindt passen bij jouw zoon/dochter.

Je krijgt onbeperkt toegang tot de online omgeving, dus als je een pauze wilt nemen en op een later moment verder wilt gaan, is dat geen probleem.

Ik heb nog vragen over Hoe rouwt een kind. Waar kan ik terecht?

Als je na het lezen van alle informatie op deze website nog vragen hebt,  kun je altijd contact met me opnemen. Als je twijfelt of het programma wat voor jou is, als je meer wilt weten over de inhoud en noem maar op.

Voor wie is dit programma geschikt?

Voor ouders met een zoon of dochter die een dierbare zijn verloren. Voor ouders  met meerdere kinderen in verschillende leeftijden. 

In het programma komen de verschillende leeftijdsgroepen aan bod, van baby’s tot pubers (0-18 jaar). 

Hoe weet ik of dit iets voor mij is?

Dat weet je van te voren nooit helemaal zeker. Gemeenschappelijk is dat iedereen die dit programma heeft gevolgd, allemaal wil weten hoe kinderen rouwen om zijn eigen zoon of dochter beter te kunnen begeleiden. En meer wil weten en vooral meer wil doen om zijn zoon/dochter zo goed mogelijk te steunen in het rouwproces. En dat is o zo bijzonder, want door de investering van jou in dit programma, kun je een actieve bijdrage leveren hoe je kind het verlies leert verweven in zijn leven.

Hoe werkt het programma?

Het programma ‘Hoe rouwt een kind?’ is beschikbaar in een online leeromgeving waar je toegang tot krijgt als je je inschrijft. Je ontvangt een inlognaam en wachtwoord om in te loggen. Er zijn verschillende modules die je kunt aanklikken en daarbinnen zie je de verschillende lessen.

Elke video heeft een begeleidende samenvatting in tekst zodat je mee kunt lezen of kunt terugkijken wat de belangrijkste besproken onderwerpen zijn.

Voor als je persoonlijke begeleiding zoekt:

Naast mijn online programma bied ik persoonlijke begeleiding aan. Voor ouders een telefonische/zoom sessie en voor kinderen coaching in mijn praktijk. 

Power sessie

Power sessie

voor ouders

Soms heb je het gevoel als ouder(s) dat je even niet meer weet wat je kunt doen om je zoon of dochter te steunen. Je hebt van alles geprobeerd maar je zit vast. Voor deze situaties bied ik een power sessie aan. 

We plannen een telefonische afspraak van 1,5 uur om jullie situatie te bespreken. Waar jullie tegenaan lopen bij jullie kinderen/zoon/dochter. Doel van de sessie is samen achterhalen welke behoefte achter het gedrag schuilt gaat. Wat jullie kunnen doen om dit te doorbreken en bij te sturen. We sluiten af met praktische tips die je direct thuis kunt toepassen.

Meer weten? Boek een belletje, dan kijken we of dit bij jullie situatie past.

Kosten €150,- excl. btw. 

Kindercoaching

Kindercoaching

voor kinderen

Voor kinderen is het heel fijn om met iemand die buiten het gezin staat te praten over de dood van een dierbare. In een vijftal sessie begeleid ik een kind door de emoties van rouw. Er zijn in mijn praktijk veel tranen. Van verdriet maar ook van plezier. Het is voor een kind vaak een enorme opluchting om vrijuit te praten over de overledene en wat dat met hem/haar doet. Zonder rekening te hoeven houden met de gevoelens van andere gezinsleden. Elke keer als ik afscheid neem en zie wat voor stappen een kind zelf genomen heeft, ben ik trots. Trots omdat ik weet dat ik een steentje heb bijgedragen aan de veerkracht van een kind.

Meer weten? Boek een belletje, dan nemen we de tijd jullie situatie te bespreken.

Kosten pakket van kennismaking, 5 individuele sessies en een evaluatiegesprek €550,- excl. btw.