Wat maakt
deze cursus waardevol?

90 0

> 90 minuten aan video's

8 0

Modules bomvol informatie en praktische tips / opdrachten

! 0

Onbeperkte toegang om de cursus op eigen tempo te volgen

Online cursus Kinderen helpen omgaan met een verlies

De kern van deze cursus is zowel het aanreiken van informatie over hoe kinderen rouwen en omgaan met verlies, als het bieden van houvast zodat je weet wat je kunt doen om een kind te helpen met het omgaan met verlies.

Speciaal voor ouders die kind(eren) hebben die iemand verloren is én hun familie, vrienden, collega’s en de professionals.

In deze situaties is mijn hulp ideaal

Je bent je heel bewust van het verlies van je/een kind en weet niet goed wat je kunt doen om een kind hierbij te helpen. Het voelt snel alsof je niet weet wat het juiste is om te doen, te zeggen, of juist niet te zeggen. En dat zit je niet lekker. Je voelt je machteloos.

Je maakt je zorgen

Je maakt je zorgen over het gedrag van je kind. Boosheid, verdrietig, of juist heel teruggetrokken. Je vraagt je af of dit normaal is in zo'n situatie?

Je krijgt geen contact

Je/een kind reageert heel gelaten op het verlies en het lijkt niet binnen te komen. Wat je ook probeert het lukt je niet om écht contact te krijgen over het verlies en wat dat met het kind doet.

Je weet niet wat te doen

Je krijgt veel vragen over de situatie en hebt geen idee wat je nu wel of juist niet moet zeggen. Je vraagt je af of het niet beter is om niet alles te delen met het kind want is dat niet te veel?

Verschillende leeftijden

Je hebt meerdere kinderen in verschillende leeftijden die allemaal op een andere manier met het verlies om gaan. Je vraagt je af wat je nou aan welk kind wel/niet kan vertellen en of je daar onderscheid in moet maken?

Hoe fijn zou het zijn als je:

 • Inzicht hebt hoe kinderen rouwen en met verlies omgaan
 • Houvast hebt in het begeleiden en helpen van je kind om te gaan met het verlies
 • Snapt welke overeenkomsten en verschillen tussen volwassen en kinderen zijn
 • Inziet hoe je eigen verlieservaringen meespelen hoe jij zelf tegen verlies aankijkt
 • Inziet dat de leeftijd van een kind invloed heeft op de manier van reageren/omgaan op een verlies
 • Weet wat kinderen nodig hebben en je ook je eigen inbreng hierin kunt ontdekken
0

0 349,-

Totale waarde van de cursus

0 20%

Huidige korting

0 € 279,-

Actietarief (incl. btw)

Dit zit er allemaal bij:

 • 8 modules die in een handige online leeromgeving staan waar jij onbeperkt toegang tot hebt (twv 349 euro). 
 • je ontvangt je eigen inloggegevens en kunt dus waar en wanneer je wilt eenvoudig de modules doorlopen
 • En op eigen tempo! De modules zijn zo ingericht dat je goed pauze kunt nemen tussendoor als je hoofd er bijvoorbeeld even niet naar staat of als je tijd nodig hebt om alle informatie te doorleven
 • Meer dan 90 minuten aan videomateriaal bomvol voorbeelden zodat jij precies weet hoe en waarom je tips toepast
 • een gratis bonus met boekentips én oefeningen voor thuis die je direct kunt gebruiken
 • ontvang gratis het prentenboek De bende van ellende. Een ontroerend mooi prentenboek waarmee gevoelens over verdriet en verlies bespreekbaar gemaakt worden.

De inhoud van de modules die aan bod komen:

Eigen verlieservaringen

Verlieservaringen in je verleden en de manier waarop je hier mee om hebt leren gaan, hebben invloed op de manier waarop jij hier nu mee omgaat en over denkt.

Overeenkomsten en verschillen

Kinderen en volwassenen gaan op een andere manier om met rouw en verlies.

Wat is normaal?

Wat is eigenlijk normaal voor kinderen om te laten zien als ze geconfronteerd worden met het overlijden van iemand? Welk gedrag/gedachten/gevoelens zijn normaal en wanneer moet je je zorgen maken?

Verschillende leeftijden

Ieder kind gaat op een andere manier om met verlies, maar wat kinderen speciaal maken is dat de manier waarop ze reageren/omgaan met verlies gekoppeld is aan de ontwikkelingsfase waarin ze zich bevinden.

Wat kinderen nodig hebben

Vaak zie je aan de buitenkant een bepaalde reacties of gedrag. Maar aan de binnenkant zit daar een behoefte onder. Dat is wat kinderen nodig hebben.

Wat je kunt doen

Er zijn heel veel dingen die je in een verdrietige situatie rondom een overlijden kunt doen voor een kind. En er zijn ook een aantal aandachtspunten om vooral niet te doen.

Ondersteunend materiaal

Boeken over rouw en verlies zijn heel helpend bij kinderen om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Ook websites en tv programma's om samen te kijken komen aan bod.

Opdrachten voor thuis

Verschillende opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan. Allemaal gericht om speelse wijze met kinderen te communiceren over het verlies en hoe ze hiermee om kunnen gaan.